Welkom op Blog van Sabrina 2.0

Zeggen dat er 'enig' denkwerk vooraf ging aan het al dan niet opnieuw lanceren van mijn online stek is een understatement, je bent een overdenker of je bent het niet. Maar hier zijn we dan. Geen idee of bloggen in 2021 nog een ding is (al vermoed ik stiekem van niet), het is in elk geval wel mijn ding.

Misschien komen hier nog wel mensen terecht uit de tijd van de eerste versie van deze blog, ik ben blij om jullie hier terug te mogen verwelkomen.

Voor wie hier voor het eerst aangewaaid komt, ook welgekomen.

En voor al wie niet (meer) weet hoe dat hier nu zit, vat ik het even samen.


Ik ben het zelf moeten gaan opzoeken, het eerste blogberichtje op deze website verscheen in oktober 2012. In online termen een eeuwigheid geleden. Een heel ander leven geleden ook. Destijds was ik nog net geen dertig. En we zijn intussen bijna negen jaar later. Tel maar uit…

Toen was ik vier jaar getrouwd, mama van één peuterdochter en had ik een vier-vijfde job met een blog hobby on the side.

Fast-forward naar 2021 en ik ben nog steeds met dezelfde echtgenoot getrouwd, de peuterdochter van 2012 is een prille tiener en in 2013 vervolledigde een zoon ons gezin. 

Al die jaren had ik steeds een parttime job tot ik vorig jaar besliste om een jaar thuis te blijven voor mijzelf en voor mijn gezin. En hoewel ik mijn beslissing om thuis te blijven al eerder vastlegde, viel mijn thuisblijfmamajaar quasi volledig samen met de coronaperiode. Toeval bestaat niet, ik zeg het u.

Een van de redenen dat ik besliste om thuis te blijven is ook omdat ik zorgmama ben van onze zoon die geboren werd met een ernstige visuele beperking wat extra zorgen met zich meebrengt.

Zoals je kan merken, of eigenlijk net niet, staan er nauwelijks nog oude blogberichten online. Ik heb ze nog wel, maar alleen nog in mijn eigen archief. Wie weet verschijnen ze hier misschien, al dan niet in geüpdatete vorm, misschien ook niet, ik ben er nog niet helemaal uit.

Waarom het bloggen stilviel? Ergens in 2018 was de fut eruit en ging de blog in winterslaap. Ik weet niet meer precies wanneer de berichten offline gingen.

Wat ik wel weet is dat het bloggen me altijd - tot dat niet meer het geval was op het einde - enorm veel plezier en meer dan dat gebracht heeft. Het was een fijne uitlaatklep en manier om contact te leggen met gelijkgestemde zielen.

Maar hoe gaan die dingen, behalve dan de verhuis naar Instagram? Het leven dat er ook tussen komt, zeker? Beetje kort door de bocht zo, er is natuurlijk ook een langer antwoord. De kans bestaat dat ik in komende blogs een verder tipje van de sluier oplicht hierover. In elk geval is het bij mij weer beginnen kriebelen om mijn woorden op de wereld los te laten en mijn daarvoor vind ik mijn blog de ideale plek.

Ik ga je hier dus verder mijn verhaal vertellen, hoe het de Sabrina van jaren geleden verder vergaan is, en het het met de Sabrina van vandaag de dag gaat.

Ik geef jullie ook graag een inkijk in ons zorggezin met een kind met een visuele beperking, vooral omdat we ondervinden dat er nog zoveel onwetendheid is omtrent slechtziendheid (spoiler: slechtziend zijn wil niet per se zeggen dat je zomaar overal tegenaan botst!)

En samenhangend met het mogen opvoeden van een kind met een beperking, kan ik niet anders dan ook schrijven over inclusie, voor mijn kinderen en alle kinderen in het onderwijs en de rest van de wereld. Hoe dat is waar wij voor staan en voor gaan, ondanks dat het niet de makkelijkste weg is. Ik geloof niet dat er een makkelijke weg is wanneer je een weg aflegt die anders is... Voor ons is het in elk geval de mooiste en meest waardevolle weg.

Voor nu ga ik afsluiten met een doorverwijzing naar de twee berichten van uitstapjes tijdens coronazomer 2020 die een ultrakorte blogopleving veroorzaakten: Bokrijk en het Fotomuseum.

Ik ben heel benieuwd of er hier nog iemand meeleest, kom eens hallo zeggen in de reacties hieronder en tot snel!

Reacties

  1. Oh wat fijn zeg dat je terug aan het bloggen bent gegaan. Ik kijk er alvast naar uit om jou terug wat meer te lezen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten